انواع عکاسی صنعتی پوشاک را می شناسید؟! عکاسی از پوشاک در اواخر دهه ی 50 میلادی به خاطر وجود عکاسان معروف و بزرگ در آن دوره بسیار مورد توجه واقع شد. بعد از آن دوره نیز اکثر مردم از این روش عکاسی استقبال کردند. علاقه مندی و توجه زیاد به مدل های عکاسی پوشاک و مد باعث به وجود آمدن افراد مشهور و سرشناس جامعه در این زمینه ی تخصصی عکاسی شده است. در این مطلب از نیلو استودیو به بررسی انواع مختلف عکاسی در زمینه ی پوشاک می پردازیم.

امروزه عکاسی مد و لباس یکی از پردرآمد ترین انواع عکاسی هاست. این گونه از عکاسی تاثیر زیادی در جامعه داشته و باعث تحول عظیمی در زمینه ی فروش و ارائه محصول شده است. به خاطر درآمد بالا و همچنین معروفیت مدل های عکاسی، این نوع عکاسی توجه علاقمندان و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.
عکاسی صنعتی لباس و پوشاک در زیرشاخه ی عکاسی تبلیغاتی هست که دو هدف اصلی دارد: زیبایی شناسی و نمایش و تبلیغ لباس ( که در نهایت به فروش بیشتر منجر می شود).

عکاسی پوشاک برای جذابیت و نوآوری بیشتر با انواع دیگر عکاسی از جمله عکاسی پرتره, عکاسی طبیعت، عکاسی معماری و … ترکیب شده است تا علاوه بر هدف اصلی که نمایش دادن لباس و معرفی آن به جامعه است ابعاد زیبایی شناسی آن را هم در بربگیرد.
عکاسی از البسه این روزها یکی از راه های موثر و کارآمد تبلیغاتی هست و تاثیر زیادی روی میزان و سرعت فروش دارد؛ مخصوصا از زمانی که افراد حرفه ای وارد این کار شدند و با علم و تجربه کافی در این زمینه فعالیت کردند و با رعایت قوانین و قواعد کار عکاسی پوشاک به تاثیرگذاری آن کمک بسزایی کردند. مواردی که با رعایت آن می توان تصاویر جذابی را در زمینه ی مد و پوشاک خلق کرد:
- توجه به ظاهر شیک و جذب کننده:
این نکته اشاره دارد که در این گونه عکاسی باید به ظاهر و آراستگی لباس توجه شود. در مرحله ی اول باید لباس را مرتب کرد هیچ چین و چروک یا کثیفی روی لباس نباشد. مراحل بعدی انتخاب چوب لباسی مناسب یا مانکن و مدل زنده هست که انتخاب درست آن به زیبایی تصویر می افزاید. در مراحل آخر و نهایی با نرم افزارهای ویرایشی مثل فتوشاپ تصویر تدوین می شود و برای ارائه به بازار آماده می شود.
- ایده پردازی درست و داشتن خلاقیت:
داشتن ایده درست در عکاسی بسیار اهمیت دارد که با دانستن هدف نمایش و محلی که تصویر به نمایش گذاشته می شود ایده پردازی آسانتر می شود.
- نورپردازی دقیق و انتخاب زاویه دید صحیح:
عکاسانی که در این زمینه فعالیت می کنند ابزارهای زیادی در دسترس دارند که برای تنظیمات و خلق تصویر جذاب آنها را به کار می گیرند. نورپردازی و زاویه دید می تواند در کیفیت تصویر و همچنین تاثیرگذاری عکس روی مخاطب مهم باشد.
- توجه داشتن به جزییات
توجه کردن به جزئیات و انتخاب پیش زمینه ای با رنگ مناسب که زیبایی لباس را به رخ بکشد یکی از موارد مهم در عکاسی صنعتی هست زیرا عکاس می تواند با یک پس زمینه و جزئیات ریزی که در عکاسی استفاده می کند ضمیر ناخودآگاه مخاطب را درگیر کند و فروش محصول را چندین برابر کند.
- نمایش دادن تصاویر با کیفیت:
عکاسی صنعتی پوشاک علاوه بر داشتن عکاس حرفه ای نیاز به تجهیزات و امکانات نیز دارد که می تواند بازده فروش محصولات را زیادتر کند و باعث سرشناسی برند یا محصول در میان هم گروهی های خود شود. عکاسان نیز باید با آشنایی کامل از ویژگی ها و امکانات دوربین در خلق آثار بهتر بهره ببرند.

سبک هایی از انواع عکاسی صنعتی پوشاک
سبک های گوناگونی برای عکاسی تبلیغاتی از پوشاک وجود دارد از جمله : عکاسی شبح یا (عکاسی بدون مدل )، عکاسی چیدمانی، عکاسی در استودیو و آتلیه ها، عکاسی لایف استایل ، عکاسی high fashion، عکاسی با رعایت کامل اصول نورپردازی که در ادامه مختصرا هر کدام از این سبک ها شرح داده می شود.
- عکاسی روح یا شبح :
در این سبک از عکاسی لباس را تن مانکن یا شخصی می کنند ولی در مرحله ویرایش عکس، با مهارت زیاد آن شخص یا مانکن را حذف می کنند و عکسی که دیده می شود لباسی هست که تن خوری و دیگر ابعاد و جنسش مشخص هست حتی جزئیات داخلی لباس هم به صورت دقیق نشان داده می شود ولی شخص استفاده کننده معلوم نیست. این گونه عکاسی معمولا در فروشگاه های اینترنتی کاربرد دارد ولی برای تبلیغ در اینستاگرام و دیگر شبکه های مجازی کاربرد چندانی ندارد.

- عکاسی به روش چیدمانی:
این روش زمانی استفاده می شود که هدف نمایش دادن یکی سری یا یک ست لباس است نه ارائه یک لباس تکی. این تصاویر بسیار مناسب کاور پست های صفحات مجازی و وب سایت ها هستند. این تصاویر مخاطب را بیشتر جذب می کنند تا تصاویری با پشت صحنه ی ساده و سفید. در این روش علاوه بر دقت در تا کردن لباس باید به نحوه ی قرارگیری و محل قرارگیری لباس نیز توجه شود. کمک از المان های نامرتبط و رنگ هایی با کنتراست بالا و هیجان انگیز می تواند توجه هر شخصی را به این تصاویرجلب کند و همچنین باعث افزایش میزان فروش این محصول شود.

- عکاسی در استودیو و آتلیه:
این عکاسی با مدل و بدون مدل انجام می شود و دقت زیادی برای انتخاب کادر و زاویه را طلب می کند. نورپردازی باید به گونه ای باشد که علاوه بر قابل تشخیص بودن جزئیات برای مخاطبین، باعث تغییر رنگ و بافت آن نشود و تصویر نهایی دقیقا مشابه لباسی باشد که از آن عکس گرفته می شود. معمولا این روش از عکاسی در تهیه ی کاتالوگ و فروشگاه های آنلاین کاربرد دارد.
- عکاسی به روش لایف استایل :
این تصاویر در فضاهای روزمره و عمومی گرفته می شود و سعی بر آن است که شبیه عکس های تبلیغاتی و برنامه ریزی شده به نظر نیایند. در این مورد می توان سوژه عکاسی تنها خود لباس باشد. این تصاویر معمولا در فضای مجازی و تبلیغات های محیطی کاربرد دارند.
- عکاسی high fashion :
در این ساختار از عکاسی همه چیز بسیار مبالغه آمیز به کار گرفته می شود. از ژست های غیرمتعارف گرفته تا گریم ها و آرایش های غلیظ و دکورهای عجیب و غریب. در این روش هدف فقط نمایش دادن لباس نیست بلکه توجه اصلی روی برندینگ هست. تصاویر خروجی این روش عکاسی معمولا در مجلات مد و بسیاری از سایت های فشن به کار گرفته می شوند.
- عکاسی بدون وجود مانکن:
این زیر شاخه از عکاسی صنعتی پوشاک خواهان مهارت و دانش زیادی هست. زیرا بدون داشتن مانکن باید از مهارت ها و اصول دیگری استفاده شود که جزییات لباس را بتواند نشان دهد. توجه به نوع چیدمان، نورپردازی، کادر بندی صحیح از جمله مواردی است که باید در این نوع استفاده شود؛ به خاطر همین دقت و جزییات بسیار سخت و پیچیده هست.این نوع عکاسی طرفداران زیادی دارد زیرا باعث کاهش هزینه های استخدام مدل و گریمور و طراح صحنه هست. از این نوع عکس ها معمولا در فضاهای مجازی و فروشگاه های اینترنتی و کسب و کارهای کوچک استفاده می شود که بودجه ی زیادی برای صرف در زمینه ی تبلیغاتی ندارند.
- عکاسی با نورپردازی و توجه به بافت لباس:
قبلا نیز اشاره شد که عکاسی از پوشاک قواعد و قوانین مخصوص خودش را دارد که توجه نکردن به هریک از آن ها آسیب به تصویر و نتیجه ی نهایی وارد می کند. اولین و مهم ترین مسئله در این زمینه رعایت اصول نورپردازی هست ؛ نورپردازی باید به گونه ای باشد که بافت پارچه و لباس در آن کاملا مشخص باشد و رنگ ها حالت مصنوعی به خود نگیرند. برای این کار کمک گرفتن از یک نورپرداز حرفه ای یا شخصی که تسلط کافی در این زمینه دارد مفید هست زیرا اصول نورپردازی تنها نبود سایه در تصویر نیست بلکه دارای موارد دیگری هست مثل:
استفاده از تعدادی نور شاخه ای در هنگام عکسبرداری، استفاده از لایت باکس و چادر عکاسی که هرکدام به خلق تصویر حیرت انگیز و جذاب کمک بسزایی می کنند. چادر عکاسی یا همان خیمه که از موارد ضروری در عکاسی صنعتی هست هم برای از بین بردن سایه و هم با ایجاد بازتاب یکسان در تمام تصویر باعث می شود تا نور کاملا برابری به تمام قسمت ها و جهات تصویر برسد که باعث گیرایی تصویر می شود.

یک پروژه عکاسی صنعتی از پوشاک نیازمند مراحل زیادی از پیش تولید و ایده پردازی گرفته تا مراحل ویرایش و ارائه دارد که همه ی این ها مستلزم داشتن تیمی قوی و با سابقه در این زمینه هست. تیمی با مهارت در زمینه های عکاسی، تشیص دهنده استایل، گریمور، نورپرداز، طراح صحنه، ویرایش کننده عکس و عوامل بسیار دیگری که با همکاری هم محصول نهایی عالی و قابل قبولی را به سفارش دهنده ارائه دهند که تمامی هدف های پروژه را برآورد کنند:
- جذب خریداران برای خرید پوشاک خاص
- نشان دادن ارزش و کیفیت لباس تا بتوان اعتماد مشتری را به دست آورد
- نمایش نام تجاری و برند شرکت
- با کیفیت نشان دادن تصویر و تاثیرگذاری در تصمیم گیری خریداران
- پیشرفت در زمینه ی فروش لباس و تجارت الکترونیک
پس با کمک گرفتن از متخصصان تحصیل کرده و مجرب در این زمینه می توان عکس هایی از محصولات تهیه کرد که امکان به نمایش گذاشتن آن ها در شبکه های اجتماعی مختلف، بیلیوردهای تبلیغاتی، مجلات مد و وبسایت ها شود.